top of page

Som estetisk behandlare är det viktigt att följa upp patienterna efter deras behandling med fillers för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt. Eftervården efter en behandling med fillers är en viktig del av processen, och det är viktigt att patienterna följer instruktionerna som ges.


Efter en behandling med fillers kan det finnas viss svullnad och rodnad i området. Detta är normalt och försvinner vanligtvis inom några dagar. För att minimera dessa symtom kan det vara lämpligt att använda en kylmask på området. Det är också viktigt att undvika att utöva fysisk aktivitet de första 24-48 timmarna efter behandlingen, eftersom detta kan öka svullnaden.


Det är också viktigt att undvika att gnugga eller massera området efter behandlingen. Detta kan försvaga resultatet och göra att fillers inte fördelas jämnt. Det är också viktigt att undvika att använda värme på området, såsom heta duschar eller bastur, de första 24-48 timmarna efter behandlingen.


Efter en behandling med fillers kan det också vara lämpligt att undvika att använda produkter som innehåller retinol eller glykolsyra i några dagar. Dessa ämnen kan öka risken för irritation och försämra läkningen.


Det är också viktigt att följa upp med sin behandlare efter en behandling med fillers. Detta kan hjälpa till att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt och att eventuella oönskade effekter hanteras på ett lämpligt sätt.


Att följa upp efter en behandling med fillers är en viktig del av processen för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt. Genom att följa instruktionerna från sin behandlare och vara uppmärksam på eventuella symtom kan patienterna minimera risken för oönskade effekter och få det bästa resultatet möjligt. Du är alltid välkommen att ringa in till oss helgfria vardagar 10-17 på telefonnummer 031-760 10 31 eller mejla oss till info@gotaklinik.se för vägledning!


/SSK Thu Nguyen
götaklinik_magazine.png
bottom of page