beatrice_modell.jpg

Vanliga frågor

Filler

Läppar

Hur länge håller resultatet?


Det är viktigt att ta i beaktskap att alla kroppar är olika och där med bryter ner hyaluronsyran olika. Nedbrytningsprocessen påverkas av den metaboliska processen i kroppen och är svår att förutse innan du utfört din första behandling. Därefter kan man försöka att individanpassa uppbyggnadsprocessen efter just din nedbrytningstakt.
Kan jag göra en läppbehandling hos er om jag tidigare behandlat läpparna på en annan klinik?


Det krävs en konsultation för att avgöra om vi kan bygga på dina läppar hos oss. En viktig del är att samma preparat har används. Skulle läpparna inte gå att byggas på för ett fint resultat erbjuder vi en hyalase behandling för att bryta ner din nuvarande filler.
Vad ska jag tänka på innan en behandling?


Innan din behandling rekomenderar vi att undvika blodförtunnande medel, detta för att minska risken för blåmärken. Vi rekommenderar därför att du undviker: Smärtstillande mediciner som Ipren, Voltaren (Diklofenak) och Naproxen en vecka innan din behandling. Undvik även Omega 3 två veckor innan ditt besök. Avstå från alkohol minst fem dagar innan besöket.
Hur ofta behöver jag fylla på?


Under uppbyggnadsprocessen av dina läppar behövs normalt 2-4 behandlingar för att uppnå önskat resultat. Normalt rekomenderar vi följande uppbyggnadsprocess: - Efter första behandlingen rekomenderar vi att du kommer ganska tätt inpå din nästa behandling, ca 1-2 månader för att inte produkten ska ha hunnit brytas ner allt för mycket. - Därefter kan man avvakta med sin tredje behandling ca 3-4 månader. - Om en fjärde behandling behövs för att nå önskat resultat bör denna ske 5-6 månader efter din tredje behandling. - Där efter påfyllning ca 1-2 gånger per år eller vid behov. * Det är viktigt att ta i beaktskap att alla kroppar är olika och där med bryter ner hyaluronsyran olika. Nedbrytningsprocessen påverkas av den metaboliska processen i kroppen och är svår att förutse innan du utfört din första behandling. Därefter kan man försöka att individanpassa uppbyggnadsprocessen efter just din nedbrytningstakt.
Vad ska jag tänka på efter en behandling?


Dina läppar kan kännas spända och har vanligtvis en röd irritation på grund av svullnaden som uppstår. I vissa fall blir det små blåmärken vid behandlingsområdet, men det försvinner i takt med att svullnaden går ner. Detta ska du tänka på efter en behandling: - Undvik att röra, gnugga och sminka det behandlade området i 12 timmar. - Undvik extrem värme/kyla i upp till 1 vecka efter din behandling. - Avstå alkohol, rökning och träning i 24 timmar. - Undvik solljus/UV-strålning till all rodnad och svullnad har försvunnit. - Massera ej området själv, kontakta kliniken för detta. - Kontakta kliniken snarast vid smärta, domningskänsla, kall eller missfärgad hud.
Gör en behandling ont?


Läpparna är ett av dem känsligaste områdena på kroppen då dem innehåller mängder av nerver. Vi avsätter alltid extra tid för att applicera bedövningssalva på området innan behandling. Efter bedövning känns generellt inget till ett visst obehag, men det är väldigt individuellt. Området vid amorbågen är extra känsligt och känns därför oftast lite extra. Bedövningsmedel finns även i själva sprutan för att göra behandlingen så smärtfri som möjligt.
Vad gör jag om jag får klumpar i läpparna efter en behandling?


Du bör alltid vänta 14 dagar efter din behandling för låta preparatet lägga sig till rätta. Om klumpar kvarstår efter 2 veckor kontakta kliniken. Massera aldrig dina läppar själv.

Microneedling

Vad är microneedling bra för?


Microneedling har bra effekt på bl.a ärrvävnad, förstorade porer, slapp/rynkig hud, pigmenteringar/ytliga blodkärl samt hud som saknar lyster. Microneedling stimulerar kroppens normala tillväxt av kollagen samt elastin och tvingar huden till att förnya sig själv.
Vad är skillnaden på dermapen och microneedling?


Dermapen och microneedling är faktiskt samma sak. Dermapen är märket på maskinen som används vid en microneedling behandling.
Blir jag röd efter en behandling?


En viss rodnad är vanligt efter en microneedling behandling men varierar då det är väldigt induvuiduellt hur känslig hud man har. Tillsammans med din hudterapeut kommer ni överrens om vilket nåldjup ni ska behandla med för att anpassa efter just din hud.
Vad ska jag tänka på innan och efter en behandling?


Inget blodförtunnande i minst en vecka innan så som omega-3, treo, ibuprofen, voltaren m.m. Var försiktig med kraftfulla hudvårdsprodukter så som retinol & syror en vecka innan samt en vecka efter behandling. Undvik kraftig UV-strålning en vecka innan samt en vecka efter behandling. Efter behandling bör helt sunblock användas i samband med minst SPF30. Det måste ha gått 2 veckor sedan tidigare hudbehandling, filler eller botox. Efter avslutad behandling så kommer du också få med dig ett hemvårdskort med ytterligare lite info. Personlig rekommendation kommer även att ges ut på plats av din hudterapeut.

Vid graviditet/amning, pågående infektion i kroppen eller aktiv akne så rekommenderas du att inte genomför behandling. Kontakta oss på Göta Klinik för ytterligare information.
När ser jag resultat?


Resultat i ökad lyster samt mer fukt i huden kan man uppleva redan efter några dagar. Det som tar längre tid är kollagenstimulansen samt spänstökningen då dessa effekter forsätter att förbättras i upp till 12 månader efter avslutad kur.

Botox

Hur länge håller resultatet?


Generellt 3 månader.
Vilka områden kan man behandla med botox?


Dem tre vanligaste områdena är panna, glabella (argrynka) och kråksparkar (skrattrynkor). Andra områden: - Lip-flip - Gummy smile - Marionettlinjer - Haka - Ögonbrynslyft - Bunny-lines Dessutom erbjuder vi dessa medicinska botoxbehandlingar: - Masseterbotox mot tandgnissel samt överaktiv käkmuskel. - Hyperhidros, överdiven svettning, t.ex. i armhålan, handflator eller andra områden vid behov.
Är botox giftigt?


Botulinumtoxin är ett så kallat nervtoxin som återfinns i sin naturliga form på sjö- havsbotten och i marken. Toxinet som framställts i kontrollerad form har en lång och gedigen evidensbaserad effekt och används flitigt inom sjukvården. Inom estetiken så kan vi dra fördelen av toxinets tillfälliga muskelavslappnande effekt för att skapa det resultat som önskas.
Finns det några risker?


Som med alla läkemedel finns det biverkningar. Dem allra vanligaste är: - Smärta - Ömhet - Rodnad - Svullnad - Klåda - Blåmärken och blödning - Mild huvudvärk Exempel på några andra biverkningar är ptos, dysfagi, domningar, muskelsvaghet, dubbelsyn och illamående.
Gör det ont?


Generellt sätt bedövar man inte inför en botoxbehandling då behandlingen inte anses vara speciellt smärtsam.
Vad ska jag tänka på efter min behandling?


- Undvik att röra, gnugga, massera och sminka det behandlade området i 12 timmar. - Undvik överdriven ansiktsmimik, avslappnat läge är det bästa för behandlingens resultat. - Undvik extrem värme/kyla i upp till 1 vecka efter din behandling. - Avstå alkohol, rökning och träning i 24 timmar. - Undvik solljus/UV-strålning till all rodnad och svullnad har försvunnit. - Vara upprätt i 4 timmar efter behandling. - Inte sova på mage på 3 dagar. - Använd inte produkter med AHA-, BHA-, PHA-syra och retinoider på 3 dagar.
När kan jag se resultat?

Vad är skillnaden mellan botox och fillers?


Den stora skillnaden mellan botox och fillers är att botox är ett läkemedelsklassat preparat medan fillers klassas som medicinteknisktmaterial, det vill säga inte ett läkemedel. Botox injiceras direkt i den valda muskelgruppen för att få muskeln att slappna av. Den fulla effekten efter en botoxbehandling syns först efter 2 veckor och stannar kvar i ca. 3 månader. Fillers är ett preparat som injiceras ytligt och fyller ut det valda området. Fillers hållbarhet är väldigt induviduellt då kroppen bryter ner preparatet i olika takt men håller längre efter några behandlingar.

Kliniken

Vilket material använder ni er av?


Vi individanpassar materialet efter vilket område som behandlas samt utgår ifrån dina behov och önskemål.
Är era behandlare legitimerade?


Alla våra behandlare är givetvis legitimerad vårdpersonal, alltså läkare, sjuksköterskor eller tandläkare. För oss är det otroligt viktigt att vi kan leverera behandlingar med bästa möjliga säkerhet för våra kunder. Alla behandlare har en medicinsk utbildning samt är specialutbildade inom injektionsbehandlingar.
Vad kostar era behandlingar?


Se vår prislista här
Var ligger kliniken?


Du hittar oss i centrala Göteborg på Södra Hamngatan 59. Kliniken ligger med gångavstånd till centralstationen och nordstan.
Vart skriver jag in min rabattkod?


Du skriver in din rabattkod i "kommentarsfältet" vid din bokning, priset reduceras när det är dags att betala vid kassan!
Kan man betala med Klarna?


Ja - vi erbjuder Klarna som en av våra betallösningar.
Får jag delbetala med Klarna?


Vi erbjuder betalalternativet "delbetala med Klarna", dock är det Klarna själva som bestämmer om du får lov att delbetala eller ej.
Säljer ni presentkort?


Ja! Vi erbjuder både vanliga presentkort som du kan köpa på kliniken, men även e-presentkort som skickas på mejlen. Kontakta oss på 031-760 10 31 eller mejla till info@gotaklinik.se om du skulle önska att köpa ett e-presentkort!

Saknar du svar på din fråga?

Släng iväg ett mejl till oss på info@gotaklinik.se, så återkommer vi så snabbt vi kan!